Sulakyurt'ta İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi

Sulakyurt

Sulakyurt ilçesinde belediye çalışanlarına yönelik "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitim verildi.

ANKARA’DAN GELDİLER

Ankara`dan gelen özel bir firma görevlileri tarafından Sulakyurt Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen eğitimde, İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Sefa Öztürk ve İşyeri Sağlık Memuru Okan Arslan tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında temel iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, yasal hak ve sorumluluklar, iş hijyeni, iş kazaları ve meslek hastalıkları, acil durumlar ve korunma yolları, ilkyardım uygulamaları, elektrik kazaları ve korunma yolları hakkında bilgiler verildi.

BELEDİYE OLARAK HASSASIZ

Belediye Başkanı İsmail Bildik, yaptığı açıklamada, iş kazaları konusunda belediye olarak hassas olduklarını, verilen bilgilendirici eğitimler sayesinde personelin bundan böyle daha bilinçli hareket edeceğini söyledi.

BİRÇOK ÇALIŞAN YARALANMAKTA

Bildik, "Yetersiz güvenlik tedbirleri yüzünden birçok çalışan yaralanmakta, hatta hayatını kaybetmektedir. Düzenlenen eğitimlerle kazaları asgariye indirip, daha güvenli bir çalışma ortamını sağlamak mümkün. Üzücü olaylar yaşamamak için belediyemizin çeşitli birimlerinde çalışan personelimize yönelik iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitim programı düzenledik. Eğitmenler tarafından birimlerimizde inceleme ve kontroller de yapıldı. Belediye olarak amacımız bu tür eğitimler sayesinde iş yerinde sağlıklı, güvenli bir ortamı hazırlamak, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını en aza indirerek çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmektir. Çalışan personelimizin can güvenliği önemli. Hiç bir personelimizin görevini yürüttüğü esnada burnu dahi kanasın istemiyoruz."dedi. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti